A fesztiválok fesztiválja - részvétel a Riói Karneválon
A fesztiválok fesztiválja - részvétel a Riói Karneválon

A fesztiválok fesztiválja - részvétel a Riói Karneválon

Karib/Dél-Amerika • Brazília

Talán a világ leghíresebb látványossága a rioi karnevál. A szamba és bossa nova ritmusait visszhangozzák a kávézók teraszai. Mi teszi ennyire egyedivé a Rioi Karnevált? Talán a rioi életérzés, a carioca, Rio lakói, talán a klíma, vagy a csodálatos környezet? Az igazság valószínű, hogy mindezek összessége.

Rioi karnevál
A rioi karnevál a város fő látványossága. Minden szamba iskola évente egy meghatározott témát választ, mely meghatározza a feldíszített jármű stílusát, és a szereplők kosztümjeit.

Ezután jönnek a részletek, a ritmus, koreográfia, előadásmód. Nagyon fontos az összeszokottság, melyet több hónapos gyakorlások eredményeként érnek el. A vonulás és előadás alatt a zsűri egy szigorú lista alapján pontozza a produkciókat.(ritmus, tánc, kosztüm, koreográfia, szamba téma, jármű díszítésének témához illeszkedése).
A legjobb szamba iskolák néhány nappal később újra felvonulhatnak a győztesek parádéján.

Győztesek parádéja
A szamba iskolák sokszínű parádéját 2016. február 13-án tartják. mely a világ legnagyobb fesztiválja.
A város 6 legjobb szamba iskolája kap meghívást, akiket a néhány nappal korábbi produkciójuk alapján választanak ki. Minden iskolának 82 perc áll rendelkezésére, hogy elkápráztassa a több tízezres közönséget, lázba hozza ritmusával, hangulatával, látványával.

Sambadrom

A Rio de Janeiró-i Sambadromot Oscar Niemeyer építette 1984-ben, a mintegy 700 m hosszú tribünje 60 000 embernek ad kényelmes helyet a legjobb látványhoz. A stadion 9 szektorra osztott, s ezek mindegyikében étel, ital standok, éttermek és mellékhelységek találhatok.

A program csomag tartalmazza:
3 éjszaka (02.12-15) a lefoglalt hotelban (Windsor Plaza*** vagy a South American Copacabana***), reggelit valamint belépő a győztesek parádéjára.

Csak a karnevál programmal együtt foglalható a szállás.

bővebben

Foglalja le VIP Club pontjaival!

A fesztiválok fesztiválja - részvétel a Riói Karneválon


vissza
0