Vietnám és Kambodzsa az Ön igénye szerint
Vietnám és Kambodzsa az Ön igénye szerint
Hanoi
Hanoi
Hanoi
angkor wat
angkor wat
angkor wat
angkor wat
Battambang-Wat Ek Phnom-templom
Hoi An
Hoi An
Ho Chi Minh Város
Hue- Császárváros
Khai Dinh síremlék
Pho Co Hoi An
Phom Penh-királyi palota

Vietnám és Kambodzsa az Ön igénye szerint
Délkelet Ázsia körutazás: Vietnám és Kambodzsa az Ön igénye szerint

Vietnám és Kambodzsa az Ön igénye szerint.

Körutazása 18 nap/17 éjszaka Hanoitól Siem Reap-ig személyenként 1 149 Euróért

DERTOUR előnyök:

-Garantált indulás már 6 személy esetén
-Maximum 24 résztvevő
-egy fő számára kétagyas szoba ár felezhető
Sok időt szánva az egyéni igényekre

Ez a körút, a fiatalok és az „örök fiatalok” számára ad lehetőséget, Vietnám és Kambodzsa természeti szépségei és kulturális értékei megismeréséhez.
Több, egyéni igényekhez igazított program során, intenzívebben élhetik át az ország (ok) felfedezését.
Ezen a felfedező túrán egy helyi vezető segíti önöket, és nemcsak a lelkesedését, szenvedélyét osztja meg, hanem rengeteg belső információt is megtudhatnak az ott élő népek mindennapjairól.

Útleírás

1. nap Hanoi

Utazás Hanoiba, transzfer a hotelba saját szervezésben.
Üdvözlet Vietnamban!
Használják ki a napból még hátralévő időt és fedezzék fel a várost, ahogy önök szeretnék! Minden kötöttség nélkül róhatják az utcákat, a franciák által épített villák varázslatos hangulatát is megtapasztalva. Ha egy igazi városnéző programra vállalkoznak, akkor egy kihagyhatatlan helyszínt ajánlunk. Látogassanak el az Irodalom Templomához, mely építéséhez az ötletet Konfuciusról elnevezett templom adta. Az épületegyüttes volt Vietnam első egyeteme, mely 1070-ben épült.
1 éjszaka a 3 csillagos Ngoc hotelban.

2. nap Hanoi - Halong-öböl

Az út első szervezett programja, a halong-öböli buszos túra. Odaérve egy hajó várja önöket: rendezkedjenek be a kabinjukban, majd helyezzék magukat kényelembe a fedélzeten. Élvezzék az utazás során, az önök előtt feltáruló egyedülálló tengeri élővilágot.

Nem véletlen, hogy ez a terület az UNESCO Világörökség része címet megkapta, mely egyben védettséget is jelent. Ugorjanak a kristálytiszta vízbe, fedezzék fel a barlangokat, benne a megannyi cseppkő formációval. Este és reggeli órákban pompázik igazi színében a Halong-öböl és adja legkülönlegesebb hangulatát. Megtett távolság 170 km, (3 óra)

3. nap Halong-öböl - Hanoi-Hue

Még egy utolsó gyönyörködés a reggeli fényekben tündöklő tájban, majd a hajó visszaindul Hanoi-ba. Délután szabad program, melyhez vezetőjük néhány értékes látnivalót fog ajánlani. Sétáljanak keresztül az Óváros utcáin, mely igazán nagy hatással van az ide látogatókra, vagy látogassák meg a legősibb szakrális épületet, a „One Pillar Pagoda”-t, mely egy oszlopon alátámasztva áll a vízben.
Közvetlen mögötte található a Ho-Chin-Minh múzeum, amit nem érdemes kihagyni.
Este találkozhatnak a csoport résztvevőivel, majd közösen utaznak tovább (kb. 13 órát) vonattal Hue városáig. (170 km/kb. 3óra).

4. nap Hue

Reggel érkeznek az egykori császárvárosba, Hue-ba, majd innen a hotelba vezet az első útjuk.
Csodálatos város, mely igazi szépségét akkor nyerte el, amikor a császári dinasztiák fővárosa lett.
A Parfüm folyó partján fekszik, nevének megfelelően (harmónia) a nyugalom és békesség városa. A nap hátralévő részében saját kezükben a döntés, mit és hogyan nézzenek meg. Ajánlásképpen, néhány kihagyhatatlan úti cél: első útjuk akár a citadellához is vezethet, mely a kőfallal bezárt császárváros (hasonlóan a kínaihoz) és a „Tiltott Város” épületeit rejti.
Hue másik ismert szimbóluma a 37 méter magas zászlótorony, mely Vietnam legmagasabb ilyen céllal épült tornya. 1809-ben építettek, mely később 2 alkalommal is megsemmisült, de újraépítették.
Ajánlott célpont a Dong Ba piac megtekintése, ahol igazi ázsiai piaci zsongás, kavargás élményét átélheti! A városon kívül is számos császári sír és pagoda található, ebből a legjelentősebb a Thien Mu Pagoda, erősen ajánlott látnivaló.
A délután folyamán, az egyik utaskísérő segítségével, a helyszínen megszervezhető egy hajókirándulás a Parfüm folyón.
Szállás 1 éjszakára a 3 csillagos Duy Tan 1 hotelban.

5. nap Hue - Hoi An

Privát Busszal folytatják útjukat a Hoi An városába, mely út kis településeken keresztül, számos rizsföldet érintve, Hai Van hegyének hágóin át vezet. Ahogyan mondani szokás „az utazás célja, maga az út”, ennek megfelelően néhány megállót megejtve, megnézhetik a híres Márvány-hegyet, a China Beach-t és Danangban a Cham múzeumot. Megérkezvén Hoi An városába, bizonyára marad idő még egy kis felfedező sétára. Hoi An az UNESCO Világörökség védettségét élvező óvárosa megannyi kínai épületével vonzó látnivaló. A kínai templomok közül néhány még ma is rendeltetésének megfelelően működik, és ha szerencséjük van, rész vehetnek egy hagyományos szertartáson is.
3 éjszaka szállás, a 2 csillagos Than Van 1 hotelban.(170 km napi megtett út)

6.-7- nap Hoi An

Ez a két nap a város nevezetességeinek megtekintésére szolgál, illetve, önök döntik el, hogy mire használják fel ezt az időt. Követhetik az utaskísérő ajánlásait, vagy csak sétálnak az óváros utcáin, bejárják a festői piacot és eltelnek a friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, halakkal, rákokkal teli kosarak színes látványával.
Javasolt nevezetességek: a Japán-híd, kirándulásra pedig a helyben foglalható My Son-t ajánljuk, ahol az ősi templom városban 7. századból származó templom romjait láthatják.


8. nap Hoi An - Ho Chi Minh Város

A napi program első részeként rövid utazással kezdenek Danangba (45 perc) majd innen egy belföldi repülőjárattal Ho Chi Minh Városba. Rengeteg saját tapasztalatból eredő belső tippeket is fog adni a kísérőjük, mit érdemes rögtön megnézni, így nagy lelkesedéssel vethetik bele magukat a város megismerésébe. Nem kell sietni, a következő 2 napot erre szánhatják, saját időbeosztással, saját tempójukban ismerkedhetnek a várossal.
Szállás 3 éjszakára a 2,5 csillagos Saigon Royal hotelban.

9.-10. nap Ho Chi Minh Város

Ezt a két napot a város számos templomának, palotájának, múzeumának megtekintésére is fordíthatják. Ezek közül mindenképpen ajánlatos megnézni a Notre Dame Katedrálist, az Újraegyesítés Palotáját, és a War Remnants Museumot (Háborús emlékek múzeuma), mely a vietnami háború borzalmait kívánja bemutatni. A múzeumban kapott nehéz gondolatok után, keressék fel a kínai Cholon bevásárló negyed üzleteit, próbálják ki és alkudozzanak a Cho Binh Tay piac csarnokban.
Ha elegük volt a városi nyüzsgésből, nevezzenek be a helyben foglalható Mekong Deltába irányuló kirándulásra. Egy csónakkal haladnak számos csatornán keresztül, útközben az Úszó Piacot érintik, ahol egy gyümölcsös kertben, friss trópusi gyümölcsöket kóstolhatnak, majd egy bonsai kertben a helyi ételkülönlegességeket is kipróbálhatják.

11. nap Ho Chi Minh Város - Pnom Penh

A mai nap új élményeket kínál, közösségi busszal utaznak tovább Phnom Penh-be. A következő napok Kambodzsa csodáit ígérik, melyeket nyílván már régen várnak.
A délutánt saját elképzelésüknek megfelelően töltik el, természetesen kísérőjük, mindig első kézből származó ajánlatokkal segíti döntésüket.
A város két folyótalálkozásánál fekszik, itt ömlik a Tonle Sap a Mekong folyóba. A város képét és hangulatát a francia gyarmati idők befolyásának „köszönheti”.
Érdemes ellátogatni az art deco stílusú központi Psar Thmay piacra, hatalmas kupolája (a világon a legnagyobb), szimbóluma a városnak.
Vacsora után egy kellemes séta a Tonle Sap Boulvardon, majd 2 éjszaka szállás a 3 csillagos Mito hotelban.

12. nap Phom Penh - Udong - Battambang

Egész nap szabad program, mely során pl. ellátogathatnak a Királyi Palotába, ahol számos pavilont és az Ezüst Pagodát csodálhatják meg. Itt látható a pagoda legértékesebb darabja, a 90 kg súlyú 9000 db drágakővel kirakott életnagyságú arany Buddha szobor. Ezt követően ne hagyják ki a Kmer Templom megnézését, majd egy rövid barangolást az óváros utcáin, felejthetetlen élmény.
Ha nem szeretné magára bízni a nevezetességek felfedezését, semmi gond, bízza ezt a kísérőjére, számos programajánlatból választhat, mely során a tradicionális emlékek megismerése mellett, kirándulhat a „Killing Fields”-be, a hírhedt Toul Sleng börtönbe, ahol foglyok százezreit kínozta és ölte meg a Pol Pot rezsim, vagy alternatív programként egy hagyományos sörfőzőt is megnézhet.

13. nap Phnom Penh - Udong - Battambang

Privát busszal folytatják útjukat Battambangba.
Útközben egyszer megállnak Udongban, mely város a khmer birodalom ősi fővárosa volt. Számos templom, pagoda és emlékmű látható itt, melyre mindenképpen érdemes időt szakítani.
Battambang városát a XI. században alapították, francia báj, gyarmati építési stílus és a kedves emberek jellemzik. Annak ellenére, hogy számos értéke van, mégis kívül esik a turista útvonal fősodrától. Éppen ezért az autentikus Kambodzsa itt még tetten érhető.
Szállás 2 éjszakára a 3 csillagos Stung Sangke hotelban (175 km/3 óra)

14. nap Battambang

Egész nap szabadprogram, fedezzék fel a várost, annak nevezetes emlékeit, vagy béreljenek kerékpárt és ismerkedjenek a környékkel.

15. nap Battambang - Siem Reap

Mai napjuk lehet utazásuk csúcspontja. Privát busszal folytatják útjukat Siem Reapbe, mely kapuja Angkornak, a leghíresebb khmer szent városnak.
Megérkezés után szabad program, ha kedvük lesz, fáradt végtagjaikat egy frissítő masszázzsal gyógyíthatják. Amennyiben nincs rá szükség, felkereshetik a hangulatos vásárcsarnokot, kipróbálhatják a helyi ételek változatos ízeit. Szállás 3 éjszaka a 3 csillagos Prum Bayon hotelban.
(320 km/6-7 óra)

16-17. nap Siem Reap

Ne töltsenek sok időt a hotelban! Vásároljanak egy 2 napos bérletet és vessék magukat a khmer birodalom hátrahagyott, lenyűgöző örökségének felfedezésébe.
Persze nem hiányozhat ebből a programból a főattrakció, a világhírű Angkor Wat egyéni bejárása, megismerése. Vannak jól megmaradt templomok, fákkal benőtt romok, melyek mindenképpen érdemes az Önök figyelmére. Csak néhány a számos említésre méltó látnivalók közül: Bayon templom, a méteres, kőből faragott arcképekkel, az Elefánt-terasz, és a Lepra-király terasza.
Egyes templomot érdemes napkelte, vagy napnyugta idején megtekinteni, mert ilyenkor az építészeti remekmű az aranyló nap színeibe öltözik. Természetesen utaskísérőjük ezen felül számos tippet adnak, hogy mit érdemes még megtekinteniük, kipróbálniuk. Igény esetén helyben befizethetnek különböző programokra, mint pl. Angkor városok felfedezése kerékpárral, kirándulás a Tonle Sap tóhoz, egy úszó falu megtekintése, vagy csónakázás a naplementében.

18. nap Siem Reap

Ma ér véget ez az izgalmas utazás, a szobájuk délig még a rendelkezésükre áll. Jó utat hazafelé!

bővebben
Vietnám és Kambodzsa az Ön igénye szerint szálloda 2021-12-10 után lévő 7 éjszakás ajánlatainak listázását látják.
Ajánlatok megtekintése:
Egy oldalon jelenjen meg:
Vietnám és Kambodzsa az Ön igénye szerint

A feltüntetett árak az esetleges kedvezményeket már tartalmazzák!vissza
0